kapcsolatteremtés

2021.05.15. 16:16

A Hagyományok Háza képviseli Magyarországot egy angol folkfesztiválon

Az évente megvalósuló English Folk Expo nemzetközi szinten az egyik legfontosabb zeneiipari és kulturális esemény, amelyen minden évben egy kiemelt vendégország kultúrájával is megismerkedhetnek a műfaj szakmai és piaci képviselői, valamint a közönség.

A Hagyományok Háza képviseli Magyarországot az English Folk Expo (EFEx) és a vele párhuzamosan zajló Manchester Folk Festival angol zeneiipari és kulturális eseményen.

Az intézmény listájáról az angol fesztiválszervezők a Muzsikást, az első lemezével idén Fonogram-díjat kiérdemlő Ötödik Évszakot, a rendhagyó hangszerelésével a népek kultúrája közti híd szerepét betöltő Pengetős triót, valamint a különleges női energiákat felszabadító Dalinda a capella triót választották ki, hogy zenéjükkel reprezentálják a sokszínű magyar és Kárpát-medencei hagyományos kultúrát – közölte a Hagyományok Háza.

A meghívott előadók közül a Dalinda és a Pengetős trió mindemellett a Hagyományok Háza nemzetközi portfóliójának is résztvevője.

Az expóra és a fesztiválra – melynek korábbi kiemelt országai között szerepel többek között Dánia, Skócia és Írország is – a Hagyományok Háza tíz, a magyar népzene és világzene területén tevékenykedő, kiváló eredményekkel és előremutató munkássággal bíró szakmai képviselőt is delegál, akik a kiválasztott zenekarok mellett hozzájárulnak a magyarországi kulturális szektor megismertetéséhez, emellett kapcsolatteremtő diplomáciai és promóciós tevékenységük révén fontos kapuk nyílhatnak meg a jövőben a hazai folkegyüttesek és kulturális szervezetek előtt.

Az évente megvalósuló English Folk Expo (EFEx) és a vele párhuzamosan zajló Manchester Folk Festival nemzetközi szinten az egyik legfontosabb zeneiipari és kulturális esemény, amelyen a helyi, népzenei indíttatású professzionális zenekarok mellett minden évben egy kiemelt vendégország kultúrájával is megismerkedhetnek a műfaj szakmai és piaci képviselői, valamint a közönség.

A szervezők pénteken hivatalosan is bejelentették, hogy az idei évben Magyarország kerül az EFEx fókuszába.

Az English Folk Expo (EFEx) egy jótékonysági szervezet, amely különféle projektekkel és kezdeményezésekkel támogatja az angol népzenei szektort. Fesztiváloknak és különféle szakmai eseményeknek adnak otthont évről évre, hogy a legígéretesebb, népzenéből táplálkozó, akusztikus és tradicionális hangszereken megszólaló együtteseket bemutassák a közönségnek. A Manchester Folk Festivalt minden év októberében rendezik és átlagosan 180 zeneipari képviselőt hívnak meg, hogy a háromnapos rendezvényen több mint 40 előadóval ismerkedjenek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!