Járvány

2020.02.12. 12:40

Kozák nem tudja elképzelni, hogy ne legyen ott Tokióban

Kozák Lucát, a 60 gát országos csúcstartóját csak egy hajszál választja el a 100 gát olimpiai kvalifikációs szintjétől, de a világranglistán is jól áll.

(L-R) Hungary's Luca Kozak, Jamaica's Danielle Williams and Australia's Celeste Mucci compete in the Women's 100m Hurdles heats at the 2019 IAAF Athletics World Championships at the Khalifa International stadium in Doha on October 5, 2019. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Giuseppe Cacace

A debreceni vágtázó az M4 Sport Sporthíradóban beszélt olimpiai reményeiről, esélyeiről. Mint mondta, a 12.84 másodperces olimpiai szinttől csupán két századdal marad el egyéni rekordja, s úgy érzi,

akár már májusban, a szabadtéri szezon elején megfuthatja a szükséges időt.

Jelen állás szerint ugyanakkor nem is lenne szüksége erre, mivel a világranglistáról is Tokióba lehet jutni, márpedig azon jó helyen áll. A rangsorban az öt legjobb eredmény számít, melyek közül kettő lehet fedettpályán elért 60 gátas idő.

Kozák a mostani idényben stabilan jó eredményeket ért el eddig, szombaton Torúnban beállította 7.97 másodperces országos csúcsát,

mellyel a tavalyi fedett Európa-bajnokság elődöntőjében a leggyorsabb volt.

„Ez az elmúlt időszak nekem nagyon jól jött. Ha most lenne az olimpia, ott lennék, mert azt hiszem, a 16-20. hely valamelyikén állok a világranglistán”

- mondta a 23 éves sprinter.

Kozák téli formáját a márciusi fedettpályás világbajnokságra időzítette edzőjével, a Kínába tervezett vb-t viszont a koronavírus miatt a jövő évre halasztották, így mindössze két versenye maradt az idényből. Pénteken Berlinben fut, míg jövő hétvégén az országos bajnokságon szerepel a BOK Csarnokban.

Forrás: MTI

Borítókép: Kozák, Danielle Williams és Celeste Mucci a 2019-es dohai világbajnokságon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!