Vizes Eb

2022.08.14. 19:27

Ezüstérmes a férfi gyorsváltó

A fiúk remekül úsztak, befejezőemberként Milák Kristóf pedig a negyedik helyről húzta be a második helyre a 4x100 méteres férfi gyorsváltót.

Vizes Eb - Ezüstérmes a 4x100 méteres férfi gyorsváltó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Milák Kristóf összeállítású együttes 3:12.43 perces idővel csapott célba, közel két másodperccel elmaradva a nagy fölénnyel győztes házigazda olaszok mögött (3:10.50 perc).

Akárcsak a csütörtöki nyitónapon a 4x200 méteres gyorsváltóban, záróemberként Milák ezúttal is óriásit úszott és a negyedik helyről úszott fel a másodikra.

A staféta a délelőtti előfutamból a legjobb idővel került a döntőbe, ahol az előzetes várakozások szerint a olaszokkal kellett megvívniuk a sikerért. A házigazdák ugyanakkor gyorsan megléptek a mezőnytől, így a magyarok a dobogóért harcoltak, Milák az utolsó 100-ra negyedikként ugorhatott a medencébe és óriási hajrával másodiknak hozta be az egységet.

A férfi 4x100 m gyorsváltó eredménye:

1. Olaszország (Alessandro Miressi, Thomas Ceccon, Lorenzo Zazzeri, Manuel Frigo) 3:10.50 perc
2. MAGYARORSZÁG (Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Milák Kristóf) 3:12.43
3. Nagy-Britannia (Jacob Whittle, Matthew Richards, Thomas Dean, Edward Mildred) 3:12.70

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában