Látványos, kellemes

2023.08.13. 12:51

Hajójáratokkal is lehet utazni a világbajnokság helyszínére

Látványos, kényelmes és élménydús formában, a Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők a jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.

MW

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Sződliget hajón tartott sajtótájékoztatón 2023. augusztus 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Németh Balázs, az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a vasárnap délelőtti, hajón megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: 

a MAHART a szervezőbizottsággal együttműködve a vb összes versenynapján üzemeltet majd hajójáratokat a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc.

A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy azért is fontos a hajóközlekedés, mert a világbajnokság helyszíne közelében rendkívül korlátozottak lesznek a parkolási lehetőségek.

Hajókikötő a Nemzeti Atlétikai Központ mellett 2023. augusztus 13-án
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Ez egy zöld világbajnokság lesz, ezért nem szerettük volna a parkolók építése miatt lebetonozni a Duna-partot

– jelentette ki Németh Balázs, aki inkább a közösségi közlekedést ajánlja a nézőknek.

Mint elhangzott, 

a versenynapokon a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a járatok. Az egyetlen kivétel augusztus 20-án este lesz, mert akkor a tűzijáték miatt biztonsági okokból nem járnak a hajók. A megnyitó napján már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre. A 18 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 16.30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren.

A járatok általában 30-40 percenként követik majd egymást, de ha nagyobb lesz az igény, sűrítik a menetrendet. A hajójegy ára 1500 forint, amivel egy adott napon korlátlan számban lehet utazni a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között. A hajójáratokról bővebb információt a https://hajo.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon lehet találni.

A szervezők arra is emlékeztetnek, hogy autó nélkül is érdemes Budapestre utazni, mert a MÁV-Volán-csoport kedvezményes, oda-vissza összesen 2023 forintba kerülő jegyeket kínál az atlétikai vb idejére.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában