Mindenre felkészülve

2023.11.30. 11:09

Így sorsolhatnak halálcsoportot a labdarúgó-Eb-re a magyaroknak (videó)

December 2-án, szombaton, Hamburgban rendezik meg a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság sorsolását. Az Origo Sport nem várt addig, és már elkészítette a saját privát sorsolását, amelyet videóra is vett.

MW

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak beosztása a kivetítőn a bajnoki trófea mögött a frankfurti Festhalle kiállítóközpontban tartott sorsoláson 2022. október 9-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Sascha Steinbach

Szoboszlai Dominikéknak ennél nehezebb beosztást talán mesterségesen sem lehetett volna kialakítani. Érdemes megnézni, hogy milyen halálcsoport jött létre a véletlennek köszönhetően. 

A magyar válogatott csoportelsőként jutott ki a németországi Európa-bajnokságra, a második kalapba került, sőt, a sorsolásnál figyelembe vett eredmények alapján a kalap legerősebb csapatának számít. Még az is előfordulhat, hogy Magyarország játssza majd a nyitómérkőzést a házigazda németek ellen. Minden kiderül december 2-án, amikor Hamburgban megtartják a 2024-es foci-Eb csoportbeosztásának sorsolását.

A magyar válogatott újabb három helyet javítva a 27.

A magyar válogatott három helyet előrelépve a 27. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet.

Marco Rossi együttese, amely veretlenül jutott ki a jövő évi, németországi kontinensviadalra, novemberben előbb 2-2-es döntetlent játszott Bulgária vendégeként, majd hazai pályán 3-1-re legyőzte Montenegrót.

A magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország-Montenegró mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én
Fotó: /Kovács Tamás / Forrás: MTI

A legjobb tízben a brazilok két, a portugálok egy helyet rontottak, előbbi válogatott így ötödik, míg utóbbi a hetedik pozíciót foglalja el. Az argentinok mögött továbbra is a franciák a másodikak, míg a harmadik helyre a legutóbb Eb-döntős angolok jöttek fel.

A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája, Németország továbbra is a 16. Az Eb csoportsorsolása szombaton lesz Hamburgban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában