Vívó-világkupa

2024.02.10. 16:20

Szilágyi Áron aranyérmet nyert Tbilisziben

Szilágyi Áron aranyérmet nyert a férfi kardozók georgiai világkupaversenyén, Tbilisziben.

Illusztráció/Szilágyi Áron az utolsó tus után az Oh Szang Uk elleni asszóban a férfi kardcsapatok versenyének döntőjében a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-győztes vívó 

az olasz Mattia Reát 15-11-re, a török Tolga Aslant 15-7-re, a tunéziai Fares Ferjanit 15-10-re, az amerikai Filip Dolegiewiczet pedig 15-8-ra verve jutott el a legjobb négyig, ahol az olasz Luigi Samele ellen 15-6-ra nyert, majd a döntőben az iráni Ali Pakdamant is simán, 15-7-re múlta felül.

A főtáblán még négy magyar vívott: Rabb Krisztián remek eredményt elérve hetedik lett - a negyeddöntőben Pakdaman állította meg -, Iliász Nikolász egy asszót nyert, Szatmári András és Horváth Gergő pedig az első fordulóban vereséget szenvedett.

A férfiaknál a magyarok olimpiai részvétele gyakorlatilag biztos a világbajnok csapat remeklése folytán, vasárnap pedig véglegesítheti is a válogatott a helyét az ötkarikás mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában