vadászat

2021.05.29. 07:00

A székház felavatása után trófeabemutató

Bepótolták a fontos eseményeket.

KM

Fotó: MML

Számos rendezvény és ünnepség elmaradt az elmúlt egy évben a koronavírus-járvány miatt, azonban a beoltottak magas száma miatt visszaáll az élet a régi kerékvágásba, lehet immár újra programokat szervezni.

Tükörkép a gazdálkodásról

A járvány miatt nem tartott új székházának avatóünnepséget az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, s ugyancsak az egészségügyi veszélyhelyzet miatt nem tudták megrendezni tavaly a már hagyománynak számító őzbaktrófea-kiállítást sem.

A szigorítást felváltó enyhítő rendeleteknek köszönhetően a megyei Vadászkamara vezetősége úgy döntött, hogy összekötve a két rendezvényt, kettős ünnepséget rendeznek június 5-én, szombaton Sóstóhegyen az új székháznál: megtartják az avatóünnepséget, s megrendezik azon őzbakok trófeamustráját, amiket az április 15-én kezdődő vadászszezon idején ejtettek el a vadászok. A szakemberek számára fontosak ezek a trófeakiállítások, mert keresztmetszetet adnak, tükörképet mutatnak a vadgazdálkodás eredményességéről, jelenlegi helyzetéről. Azért is fontos mérleget vonni, mert a vírushelyzet miatt a tavalyi évhez hasonlóan nem jöhettek a külföldi vadászok.

Természetesen a június 5-i programról részletesebben is beszámolunk majd lapunkban, hiszen a trófeamustrát az érdeklődő lakosság is megtekintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában