Horgászat

2021.05.16. 08:00

Az öt legnagyobb összesíthető

A résztvevők nagy bátorsága és elszántsága kell egy ilyen jellegű versenyhez.

MML

Fotó: Kővári János

Ma már különböző megmérettetéseken tehetik próbára ügyességüket és tudásukat a versenyzők. A legkiszámíthatatlanabb s éppen ezért talán az egyik legnehezebb verseny, amikor az öt legnagyobb súlyú hal számít bele a verseny végén az összesítésbe.

Fotó: Kővári János

Nem volt kegyes az időjárás

– Senki sem mehet biztosra, még az utolsó órákban is megfordulhat a végeredmény: az utolsóból lehet első, az első pedig akár a dobogóról is lecsúszhat – mondta el érdeklődésünkre Kővári János, aki a múlt héten a vasmegyeri horgásztónál megrendezett Pecamánia Top 5 főszervezője volt.

– Nagy bátorság és elszántság kell egy ilyen jellegű versenyhez, sokan éppen ezért nem is nagyon szeretik. Most 17 csapat nevezett erre az igazi bojlis versenyre. Dobócső segítségével, bojlival lehet etetni, és a csalinak is bojlinak kell lennie – avatta be a részletekbe szerkesztőségünket Kővári János.

– Az időjárás nem volt kegyes a május 5-től 9-ig tartó versenyhez, hiszen a Reed Carp Lake horgásztó partján volt mínusz egy fok, de volt 25 Celsius-fok is. A verseny igazából akkor kezdődik el a csapatok számára, amikor már öt halat megfogtak. Aki mondjuk csak négy óriási halat fog, annak nem érvényes az összesítése. Egyébként ezen a versenyen a csapatok fogtak 22,85 és 21,32 kilogrammos pontyokat is – folytatta a rendezvény főszervezője.

Egyéni verseny következik

Mint megtudtuk, a Pecamánia Road Show következő versenye május 15-én 8 órakor a demecseri Rober-tó partján kezdődik, s másnap, vasárnap 8 órakor fejeződik be. A 24 órás egyéni versenyen lehet egy segítője a horgásznak, így több házaspár is szívesen részt vesz ezen a programon.

MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!