Nyíregyháza

2022.06.02. 16:34

Nagyágyúk a Mandala Nyáron

Jubilál az idei évad, gazdag programsorozatot kínálnak két hónapon át a Sóstói Múzeumfaluban.

Fotó: Sipeki Péter

„Orchideák, fehér orchideák,/ Mondjátok el, hogy szeretem./ Orchideák, lila orchideák,/ Vigyétek hozzá a szívem” – ezt csak énekelve lehet olvasni. Tolnay Klári és Páger Antal adta elő Szenes Iván dalszövegét anno, azt viszont kevesebben tudják, hogy a zenéjét Aldobolyi Nagy György szerezte, aki tevékenyen hozzájárul a 30. Mandala Nyár sikeréhez. Mielőtt lehullna a lepel az Erkel Ferenc-díjas alkotó (aki többek között a Pogány Madonna és a Keménykalap és krumpliorr filmek zeneszerzője is), gáláns felajánlásáról, Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője vázolta fel csütörtökön, a Sóstói Múzeumfaluban a jubileumi rendezvenysorozat bőséges kínálatát:

– A mostani Rózsakert Szabadtéri Színpad helyén 1992 augusztusában mutattuk be két zsúfolt ház előtt Vikidál Gyula vendégszereplésével a József és a bűvös kabát darabot. A korábban kertmoziként funkcionáló letesítményben az azt követő években nyári programokat szervezhettünk Mádi Zoltán polgármester felajánlásának köszönhetően. Közel két évtized után a Sóstói Múzeumfaluba költöztünk, és a felújítás miatt három éves megszakítással manapság is a skanzen a Mandala Nyár otthona. Július elsejétől augusztus 25-éig lesz többek között zenés vígjáték, musical, nagyoperett, családi pantomim, koncert, gyermekműsor, táncjáték, improvizációs est és gála, tehát színes a paletta.

Július első napján a Mandala Dalszínház saját előadásában viszik színre a Hyppolit, a lakáj című darabot, aztán jön az Apácák a Zenthe Ferenc Színház jóvoltából, a Gergely Theáter adja elő A helység kalapácsát, a Rátonyi Róbert Színház mutatja be a Mágnás Miskát, a Játékszín hozza a Hatan pizsamában vígjátékot, a Brass Cirkusz zenés családi pantomimmal kedveskedik – ez a műsorrend a következő hónapban.
Augusztus 4-én és 7-én Brandon-Aldobolyi-Szenes: Charley nénje szerepel a programban.

– Babberley szerepét Bodrogi Gyula játszotta az ősbemutatón, most Kovács Attila személyesíti meg. Aldobolyi Nagy György felajánlotta azt a bőrből készült utazótáskát, amit a premieren is használták, illetve kaptunk négy pár kesztyűt, melynek egyikét Tolnay Klári viselte. Megelevenedik a történelem.
Bódis Gábor hozzátette, hogy augusztusban Farkasházi Réka és Beke Éva gyermekműsorral lép fel, Kálloy Molnár Péter stand-up comedy-vel szólózik, az ünnepi gála vérbeli sztárparádét ígér 13-án, bemutatják A tenkes kapitánya táncjátékot, az improvizációs est sikerére garancia Pokorny Lia és Kálloy Molnár Péter személye, majd zárásként, 25-én Kalapács József akusztikus koncertet ad Nagy Feró és Varga Miklós vendégszereplésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában