Nyíregyháza

2022.08.18. 17:30

Aki pásztorbotolóval lépett fel az egyetemen

A beregi községben, Tiszaszalkán felcseperedő, Mátészalkán érettségiző Demarcsek György a nyíregyházi tanárképző főiskola hallgatójaként táncolt az intézmény táncegyüttesében, később pedig a Kiszöv KISZÖV Nyírség Táncegyüttesének vezetője lett. Hathatós közreműködésével a Nyírség a kategóriájában háromszor nyerte meg a Ki Mit Tud?-ot. A szombati öregdiák-találkozón a tanítványaival fellépett a nosztalgikus rendezvényen.

– Názon Sándor főszervező kért fel, örömmel mondtam igent – jegyezte meg a Nyírség Táncegyüttes Inczédy György Életmű-díjas művészeti vezetője, az Első Nyíregyházi Lions Club tagja, korábbi elnöke. 

Fotós: Gazdag Mihály

– A györgyfalvi legényes, a válaszúti ritka és sűrű magyar, illetve a szatmári táncok mellett általam az én előadásomban pásztorbotolót láthatott a népes közönség. Én 1977-1981-ig voltam magyar-orosz szakos főiskolás, és a legnagyobb sajnálatomra azóta nem volt csoporttalálkozónk, ezért is tartottam fontos és érdekes programnak az öregdiákok összejövetelét.

LTL


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában