Nyíregyháza

2022.08.19. 11:27

Napközis tábor a LEGO gyárban

Izgalmasan telik a nyári szünet azoknak a nyíregyházi gyerekeknek, akiknek szülei nyíregyházi LEGO gyárban dolgoznak, hiszen a nyár utolsó heteit különleges helyen, apukájuk, anyukájuk vagy éppen nagyszüleik munkahelyén tölthetik.

Forrás: LEGO

A gyerekeket a LEGO gyár nyári napközis táborában fejlesztő játékokkal, gyárlátogatással és sportprogramokkal várják a szervezők.

Minden gyermek számára izgalmas élmény, amikor szülei beviszik őt munkahelyükre. Ilyenkor sorra fedezi fel az íróasztalon sorakozó tűzőgépet, irattartót, járja körbe az irodát vagy éppen az udvart. Gondoljunk csak bele, mekkora élmény egy ilyen látogatás azoknak a gyereknek, akik szülőjének, nagyszülőjének munkahelye a LEGO gyár, és oda kap meghívást!

 

Idén augusztusban első alkalommal nyitotta meg kapuit a nyíregyházi LEGO gyár nyári napközis tábora, melyre augusztus 8. és 26. között várják a gyárban dolgozók gyermekeit, unokáit. A program már az indulás első pillanatától nagyon népszerű, hiszen a rendelkezésre álló napi 25 hely azonnal betelt. A gyerekek napközben a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programjának képviselői és a LEGO gyár munkatársai által közösen kialakított programokban vehetnek részt.

A táborban egyértelműen a kreativitásé a főszerep, de emellett a játékos feladatok során a gyerekek olyan, a mai világban nélkülözhetetlen készségeiket is fejleszthetik, mint a kommunikáció, a problémamegoldás vagy az önbizalom. Minden nap más tematika köré szervezik a játékokat, a hét kezdéseként a ’Szörnyen jó hétfő’, majd a szuperhősös kedd várja a gyerekeket, a hét további részében pedig az állatok, a növények és a járműveké a terep. A LEGO építéseken túl számos izgalmas kalandban vehetnek még részt a táborozók, van például gyártúra, Nintendo kihívás, kézműveskedés, és távirányítós autó futam, a kevésbé forró órákban pedig rengeteg kültéri játék közül választhatnak. A táborban az önkéntes LEGO dolgozók mellett két gyakorlott pedagógus felügyeli a gyerekeket, és irányítja a 6-12 éves korú gyermekek számára kialakított foglalkozásokat.

„Játékgyártó cégként legfőbb küldetésünk, hogy világszerte inspiráljuk és fejlesszük a jövő generációit, és támogassuk őket a játékon keresztüli tanulásban. Hol máshol lenne ennek nagyobb létjogosultsága, mint itt, Nyíregyházán, az „otthonunkban”, a saját munkatársaink gyerekei és unokái körében. Nagyon köszönöm a tábor szervezésében részt vállaló kollégáimnak a sok segítséget, és remélem, hogy a tábor hagyománnyá válik, és még sok nyáron át szerez majd örömet a vakációzó gyerekek számára” – mondta el a kezdeményezés kapcsán Tóth Csaba, a dániai és nyíregyházi LEGO gyárak HR igazgatója.

 

Hasonló kezdeményezés indult a csehországi kladnoi LEGO gyárban is, részben az ottani munkatársak visszajelzései formálták meg a nyíregyházi tábor alapjait. Az első tábor tapasztalatai alapján a szervezők továbbfejlesztik, és a tervek szerint jövőre már a nyári szünet teljes időszakára biztosítják a programokat a gyárban dolgozók gyermekei számára.

------------------------------------------------------------------------------------------

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg Godt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”. A LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik.

A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft.-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 3200 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek. További információért látogasson el a www.LEGO.hu oldalra!

Fotók: LEGO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában