Olcsva

2022.12.25. 08:00

Rendellenes trófea volt a fejék

A néhány perccel előbb elhangzott lövés nem zavarta meg a szarvast.

KM

Borbás Bálint a két zsákmánnyal | Fotó: Vadásztársaság

Megyénkben a gímszarvas megjelenése ma már nem számít szenzációnak. Minden vadászterületen lehet velük találkozni, sőt arra is van példa, hogy rendellenes agancsú kerül terítékre.

Hinni sem akart a szemének

Így történt ez a közeli napokban az olcsvai Kraszna-menti Vadásztársaság vásárosnamény-vitkai területén is. Borbás Bálint az egyik gyümölcsösben egy fiatal vaddisznót ejtett el, és a vadászösztöne az súgta neki, nézzen meg a gyümölcsösben még két-három sorközt.

Szinte hinni sem akart a szemének, amikor meglátta a rendellenes agancsú bikát, amelyet a néhány perccel előbb elhangzott lövés egyáltalán nem zavart meg. Egy gyors távcsövezés alapján eldönthette, hogy korban lőhető, azaz tíz év körüli, de az agancs, amit a fején látott a vadász, az mesébe illő.

Célzott, s ma már azt mondja Borbás Bálint, akár az élete bikája jelzővel is illetheti a páratlan 14-est. Ám ezt megállapítani nem olyan egyszerű, mert az ágak összenőttek, de szerencsére nem annyira, hogy a bírálat alkalmával ne lehetne értékelhető. Az egyik agancsszáron 6 ág van, míg a másikon 7 ág számlálható. A terítéket megtekintették a vadászbarátok is, akik gratuláltak a sikeres vadásznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában