Levelek

2023.02.09. 07:00

Merülésre készülnek a ,,leveleki rozmárok"

Egy beteg kisfiú megsegítésére is gondoltak a szervezők.

Több éves hagyomány már, hogy a kihívásokat szeretők megmártóznak télen a Leveleki-víztározó fagyos vizében Mikucza Zsolt tógazda vezetésével. Az eredeti tervek szerint január első hetében lett volna a ,,leveleki rozmárok" idei csobbanása, azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy az enyhe időjárás miatt későbbi időpontra halasztják a megmártózást, hiszen a szinte kora tavaszias időjárásban nem jelentett volna nagy próbatételt a fürdőzés. 

A mostani fagyos napokat látva a szervezők bíznak abban, hogy február 18-án, szombaton megrendezhetik a merülést. A program 10 órakor kezdődik a leveleki oldalon a Halfarock területén, ahol máglya, sült gesztenye, babgulyás, citromos tea és forralt bor várja a résztvevőket és az érdeklődőket. Költség ellenében egy mobilszaunát is kipróbálhatnak a rendezvény látogatói.  A „leveleki rozmárok” merülése a vízben 12 órakor kezdődik.

Fotós: Archív fotó: Pusztai Sándor

Az idén is lesz jótékony célja a rendezvénynek, egy beteg demecseri kisgyermeknek gyűjtenek adományokat a szervezők. Mivel az időjárásban az egyik napról a másikra éles fordulat következhet be, érdemes rendszeresen ránézni a „leveleki horgászparadicsom” közösségi oldalára, ott találni mindig  a merüléssel kapcsolatos legfrissebb információkat.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában