Fodrász

2024.02.10. 11:59

Ausztriában szereztek tapasztalatot a wesselényisek

Több napon át élvezhették a Schwarzkopf Akadémia bécsi vendéglátását a wesselényis diákok.

Tarnavölgyi Gergely

Fotó: Sipeki Péter

Több napon át élvezhették a Schwarzkopf Akadémia bécsi vendéglátását a wesselényis diákok – a „sógoroknál” tett látogatásról a napokban tartottak élménybeszámolót a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium fodrász szakos diákjai, akik a szakmai fortélyok elsajátítása mellett a német nyelvvel is megismerkedhettek.

Szépészeti ágazat 

A wesselényis diákok az Erasmus+-programnak köszönhetően a Schwarzkopf Akadémia képzésén vehettek részt. Az élménybeszámolójuk után egy kerekasztal-beszélgetés kezdődött, amelyen az intézmény oktatói mellett a „szépészeti ágazat” oktatásában közreműködő duális partnerek is részt vettek. 
Három héten át élvezhette a bécsi Schwarzkopf Akadémia vendégszeretetét a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium tizenegy diákja, illetve két pedagógusa – a „sógoroknál” tett látogatás résztvevőinek névsorát keretes anyagunkban olvashatják. 

– Az Erasmus+-program keretén belül, Lukovics György mesterfodrásznak, iskolánk szakmai nagykövetének segítségével vettük fel a kapcsolatot ezzel a nagynevű nemzetközi céggel. Először egy online konferencia keretén belül sikerült a cég egyik menedzserével, Alexander Höffererrel és Magdalena Milewskivel, képzésszervezésért felelős menedzserrel az időpontban megegyezni, majd a nyáron a céggel közösen kidolgoztuk a fodrászképzési kimeneti követelményeknek megfelelő programot – mondta Bánné Gulyás Katalin, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium vezetője. 

Az élménybeszámolón, ahol a bécsi túrán részt vevő diákok egymásnak adták át a mikrofont, elhangzott: a képzés első két hetében, a Schwarzkopf Akadémián két tréner elméleti és gyakorlatai oktatásban részesítette őket. A szakmai fortélyok elsajátítása mellett a diákok a német nyelvvel is megismerkedtek, így most már tudják, a pájesz, a kontúr és a nyakszirt szavakat hogyan mondjuk németül.

Schönbrunnban jártak 

– Jártunk a Mozart-házban, voltunk a schönbrunni kastélyban. Nagyszerű élmény volt, köszönjük az iskola vezetésének is a lehetőséget – fogalmazott László Fruzsina, wesselényis diák, aki szerint a magyar–osztrák szakmai tapasztalatcsere rendkívül hasznos lehet a jövőre nézve. 

A képzés során a bécsi fodrásziskola tanulóival közös projekteket is megvalósított a Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium, a háromhetes gyakorlat után vizsgát tettek a diákok. A képzés részeként a bécsi DM-szalonokban, a Tony & Guy és a Kirsten Kunze szalonokban volt lehetőségük a szakmai tudásukat bővíteni. 

– A program sikerét bizonyítja, hogy lehetőségünk lesz a következő tanévben is az Erasmus+-program keretén belül szakmai gyakorlatra vinni a tanulókat – mondta Bánné Gulyás Katalin igaz­gató. 

A diákok névsora

Chrenkó Martin, Horváth András, Majoros Viktória, Pálfi Nikolett, Misák Richárd, Dóka Orsolya, Malmos Georgina Réka, László Fruzsina, Barta Tímea, Farkas Adrienn, Bodnár Evelin 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában