Jótékonyság

2024.06.01. 07:00

Vadászok is segítik a gyógyítást

Vadászok felajánlásaiból gazdagodott a nyíregyházi tagkórház gyermekosztálya. A vadászok átérzik a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

Vadászok adománya: Fejes László ügyvezető adta át a felajánlásokról szóló tanúsítványt dr. Soós Andrea osztályvezető főorvosnak

Fotó: Kórház

Vadászok keresték fel május 30-án a Nyíregyházi Jósa András Tagkórházat, s nem érkeztek üres kézzel. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésének köszönhetően 2019 óta valamennyi vármegyei kórház gyermekosztálya évről évre gazdagodik hiánypótló orvosi eszközökkel. Az egészségügyi intézmények sorában ott található a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Gyermekosztálya is. A kezdeményezés egykoron Fejér vármegye vadászaitól indult el, de 2019. december 27-én már hazánk valamennyi vármegyéjében egy időben rendezték meg az első országos jótékonysági vadászatot a már említett OJV Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. Az összefogás célja az volt, hogy hazánk minden vármegyei kórházának gyermekosztálya hozzájuthasson fontos orvosi eszközökhöz, berendezésekhez, legyen meg minden orvosi műszer.

vadászok, adomány, orvosi műszerek, gyermekosztály
Vadászok adománya: örömmel fogadták a kórház dolgozói
Fotó: Kórház


Vadászok jótékonysága

Összhangban a nonprofit szervezet alapításakor megfogalmazottakkal, 2020-ban már nemzetközivé vált a jótékonysági vadászat, amit Magyarország mintájára Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is megrendeztek. Minden évben a résztvevő vadászok száma és a további felajánlások nagysága határozza meg az egyes vármegyékben az adományok összegét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye vadászai az elmúlt években – a legutóbbi adományozást is beleértve – eddig összesen 22 millió 788 ezer Ft értékben 13 darab orvosi eszköz beszerzésével segítették a nyíregyházi gyermekosztályt.

 

Az első országos jótékonysági vadászat bevételéből több mint 3 millió Ft értékben egy transzkutánmérő berendezés beszerzésével támogatták az osztályt a vadászok. 2021-ben egy video-gasztroszkóp rendszer beszerzéséhez járultak hozzá több mint 7 millió forinttal, míg 2022-ben több mint 5 millió Ft értékben három-három betegőrző monitorral és digitális csecsemőmérleggel gyarapodott az osztály eszközparkja. Tavaly egy szektor vizsgálófej és a hozzá tartozó szoftver, illetve egy CRP mérő eszköz beszerzésével segítették a Jósa András Tagkórház Gyermekosztályának munkáját, több mint 3 millió Ft értékben.

vadászok, adomány, orvosi műszer, gyermekosztály
Vadászok adománya: az egyik új műszer
Fotó: Kórház

Vármegyénkben a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége a főszervezője a jótékonysági vadászatnak, amit 2023. december 27-én ötödik alkalommal négy helyszínen rendeztek meg. A napkori programon részt vett dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó is. Szabolcs-Szatmár-Beregben a részvételi díjakból és a támogatói adományokból  4 millió 100 ezer forint gyűlt össze. A vadászok a nemes felajánlás révén az idén egy köhögtető készülék, egy véroxigénmérő modul és a hozzá tartozó kiegészítők, illetve egy pulzoximéter beszerzésében segítették a gyermekosztályt. Az adományt csütörtökön adta át Fejes László, az OJV Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Szurovcsák András, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke dr. Soós Andreának, a gyermekosztály osztályvezető főorvosának és kollégáinak. Az átadási ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!