Időjárás

2024.05.20. 06:00

Többfelé zivatar a nyárias melegben

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Pünkösd hétfőn 
A gyakran megnövekvő gomolyokból többfelé alakul ki zápor, zivatar - nagyobb számban a délutáni órákban. Jégeső és felhőszakadás is előfordulhat, viharos széllel. Nyárias meleg lesz 25 fok körüli maximumokkal.

Kedden
Gyakran lesz továbbra is gomolyfelhős az ég, de mellette kevés napsütés is lehet. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22-27 fok várható.

Szerdán 
Az erősen felhős égből többfelé valószínű zápor, zivatar, sőt néhol tartósabb eső is lehet. 17 és 27 fok között változik a hőmérséklet - a csapadéktól függően.

Csütörtökön 
Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és szórványosan továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre jobban megélénkül. A csúcsérték 24-25 fok körül alakul.

Pénteken és szombaton 
Ismét több lesz felettünk a gomolyfelhő, és többfelé, több alkalommal törhet ki zivatar, fordulhat elő zápor. Felhőszakadások is esélyesek. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet. - olvasható a koponyeg.hu oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!