Vadkelet

2021.12.10. 07:09

Megye III. - Eltörte a játékvezető állát a dühös focista

Megvan, miylen büntetést indít­ványoz az ügyészség a labdarúgóval szemben.

Km

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség soron kívül emelt vádat egy labdarúgóval szemben, aki az egyik megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzésen dühében megütötte a játékvezetőt. 

 

Nyolc napon túl gyógyul 

 

November 14-én délben játszották a két csapat közti mérkőzést, melynek 43. percében a játékvezető szabadrúgást ítélt az ellenfél csapatának ­javára. Ezen a hazai csa­patban játszó vádlott felidegesítette magát, kiabálva, trágár szavak kíséretében sérelmezte a bírói döntést. Erre a játékvezető sárga lapot adott neki, amitől a játékos még dühösebb lett, odalépett a sértetthez és egy al­ka­lommal, ököllel megütötte az arcán, majd a lábába is ­belerúgott. Ezután a bíró piros lapot ­mutatott fel a vád­lottnak, és lefújta a mérkőzést. Ahogy a játékosok elhagyták a pályát, a vádlott dühében a bíró felé indult, azonban a csapattársai lefogták, így a további bántalmazás elmaradt. 

 

Az ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével, és súlyos testi sértés bűntettével vádolja a magáról megfeledkezett játékost, ugyanis a játékvezetőnek az ütéstől eltört az állkapcsa, amely nyolc napon túl gyógyuló sérülést jelent. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, és tiltsa el a sportrendezvények látogatásától. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában