Tragédia

2023.04.15. 11:02

Halott kisgyermek Nyíregyházán - Felfoghatatlan, hogy ilyen szörnyűség történhet!

Ahogy már hírt adtunk róla, ma reggel Nyíregyházán halott kisgyermeket találtak egy autó csomagtartójában.

Fotó: Lengyel Nóra, Bordás Béla

A helyszínre kiérve, fél kilenc körül már csak a kerítésen maradt szalag utalt a döbbenetes tragédiára. A Stadion utca szokatlanul csendes volt és üres, mintha a természet is érezte volna ezt a természetellenes szörnyűséget. A környéken lévő kis üzletekben dolgozók korán nyitnak, így többen is látták az autót, és a helyszínre érkező mentőket, rendőröket.

– Reggel hét órakor jöttem, akkor mondta a mellettünk lévő kisboltos, hogy két mentő is volt itt, de akkor már csak az autó és két rendőr állt az út szélén. Nem is sejtettük, hogy ilyen tragédia áll emögött, hiszen itt a környéken gyakran történik valami, így nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget a dolognak. Felfoghatatlan, hogy megtörténhet ilyesmi a mai világban – nyilatkozta lapunknak az egyik bolt tulajdonosa.

– Én háromnegyed hatkor jöttem, és láttam az autót az út szélén, három férfi állt mögötte – mondta a szomszédos üzlet dolgozója, és hozzátette: hat órakor, amikor kinyitott, mondták neki a vendégek, hogy szirénázva jön egy mentőautó.

A csemegeboltban vásárló idős hölgyet teljesen megdöbbentette az eset. Itt lakik a környéken, és mint mondta, a nagy szemetes konténer tetejét mindig nyitva hagyják. 

– Pont azon gondolkoztam tegnap este, hogy akár még egy csecsemőt is belerakhatnának, senki nem venné észre. Erre ma reggelre a rémálom valósággá vált. Képtelen vagyok feldolgozni, ha egy pici babát bántanak – nyilatkozta remegő hangon, és hozzátette: aki lemond a gyerekéről, több megoldás közül is választhatna – ezek az emberek miért nem éltek valamelyik lehetőséggel?

Az eladó pedig azt hitte, hogy közelben lévő szórakozóhelyen történt valami. 

– Azt gondoltam, hogy megint verekedés volt, s azért hozták ide az autó mellett álló férfiakat. De az furcsa volt, hogy hat órakor a mentőből kiszálló fehér köpenyes orvos az autó körül vizsgálódott. Nem tudom megérteni, hogy egy ártatlan kisgyermekkel hogy lehet így bánni. Ha pedig valaki nem akart róla gondoskodni, miért nem vitte el olyan helyre, ahol szeretetben és biztonságban nőhetett volna fel? – kérdezte megdöbbenve. 

LN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában