Nyíregyháza

2024.06.25. 11:02

Búcsúznak a kiváló hátastól

A vármegyei rendőr-főkapitányság gyászolja Szabit, a rendőrlovat.

Csáki Alexandra

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrség

Szívszorító bejegyzést tett közzé közösségi oldalán a vármegyei rendőr-főkapitányság: Szabi, a somogysárdi, zsufafakó színű paripa 2018 januárjáig hűségesen szolgált a rendőrség kötelékében. Állatorvosi javaslatra nyugdíjazták az akkor 19 éves lovat, mely az elmúlt hétvégén örökre elvágtatott az égi legelőkre.

Mint azt írják, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság lovas­szolgálatát erősítő Novák János főtörzsőrmester hű társaként tekintett Szabira, nem hagyta el akkor sem, amikor már egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy a testület kötelékében szolgáljon. Megvásárolta, és gondját viselte.

„Hisszük, hogy Szabi teljes és boldog életet élt, hiszen kivételes gondoskodásban volt része a Caballus Lovasmajorban, ahol az elhelyezési körlete volt, és ahol nyugdíjas éveiben is oly sok örömöt szerzett a lovasoktatásban, lovastáborokban résztvevő gyerekeknek és felnőtteknek. Szabi előkelő megjelenésével és kedvességével egyértelműen a kifutó látogatóinak kedvence volt, a gyerekek, a gondozói és persze mi, kétlábú kollégái mind rajongtunk érte” – olvasható a posztban, amihez több fotót is csatoltak a paripáról és kétlábú társáról.

Sántikált, feldagadt a lába

Februárban jelent meg a Kelet-Magyarország hasábjain és a Szabolcs Online-on a Zsaru Magazin cikke a vármegyei rendőrség nyugdíjazott lovairól. Akkor Márton Miklós főtörzszászlós úgy fogalmazott: a 24 éves Szabival rendszeresen foglalkoznak, de „most inkább hagyjuk pihenni, mert elkezdett sántikálni, és fel is dagadt a lába. Szerintem a kifutón bicsaklott meg a sárban, remélem, hamarosan rendbe jön”. Sajnos, nem adatott több idő a kiváló hátasnak.

„Legkedvesebb Szabi, nyugodj békében, köszönjük, hogy velünk szolgáltál!” – búcsúznak a kötelék tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában