Erőszak

2024.07.11. 10:49

Erőszakkal, koldulásra vette rá a fiatal fiút

Őrizetben várja a bíróság döntését az a 17 éves fiú, aki szintén gyermekotthonban lakó társát erőszakkal koldulásra vette rá.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a gyermekkorú sértett 2023 őszén került azonos csoportba a 17 éves gyanúsítottal, a mátészalkai gyermekotthonban. A gyanúsított szinte azonnal kifogta a fiatal fiút, és arra kényszerítette, hogy részére ágyazzon meg, mosogasson el. Ha ennek nem tett eleget őt megverte.

Ezt követően megverésével való fenyegetéssel és bántalmazással arra is rábírta, hogy Mátészalkán, az egyik bevásárló központban és annak környékén rendszeresen kolduljon, és az így kapott pénzt részére adja át.

A sértett félelmében eleget tett a gyanúsított kérésének, naponta több ezer forintot szedett össze koldulással, melyet teljes egészében átadott a nagyobb fiúnak, aki őt rendszeresen a közelben egy padon ülve figyelte és felügyelte.

A nyomozó hatóság emberkereskedelem és kényszermunka minősített esete miatt hallgatta ki gyanúsítottként a koldultató fiatalt.

A főügyészség indítványozza a fiatalkorú letartóztatását, mert eddigi életvitelére és agresszív magatartása miatt megalapozottan tartani lehet a szökésétől, a bűnismétléstől, és attól is, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, és tanúkat megpróbálna meg befolyásolni. 

- adta hírül szerkesztőségünknek Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában