Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.07.10. 08:52

Gyermeket kényszerítettek prostitúcióra

Kiszolgáltatott helyzetű gyermeklányt bírtak rá prostitúcióra, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellenük.

Szon.hu

Forrás: Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirati tényállás szerint a 14 éves sértett 2017. szilveszterén találkozott a nála 10 évvel idősebb férfivel. Beleszeretett és hozzá költözött. Néhány hónap elteltével a fiú és édesanyja a fiatal lányt azzal fenyegették meg, hogy ha nem megy el prostituáltként dolgozni, el kell hagynia a házat. Mivel a lánynak nem volt hova mennie, rákényszerült a prostitúcióra.
Anya és fia meghatározták a sértettnek, hogy hetente hat napot kell dolgoznia Nyírbátorban a vasútállomás környékén, vagy Baktalórántháza közelében az országúton, a keresményét pedig át kell adnia részükre.

 Ha a fiatal lány nem kereste meg azt az összeget, amit számára meghatároztak, vagy nem akart szexmunkát végezni ,őt anya és fia puszta kézzel, seprűnyéllel bántalmazta, veréssel fenyegette. A fiatal lány ezen idő alatt két gyermeket szült, a prostitúciót terhesen és közvetlenül szülés után is végeznie kellett.
A sértett naponta autóbusszal utazott a munkavégzés helyére, amikor a buszközlekedés nem volt megfelelő, őt az anya volt élettársa fuvarozta.

A vádlottak kérésének megfelelően a lány több mint 3 éven keresztül végzett szexmunkát, és ezzel több millió forintot keresett, amit a vádlottak feléltek. A sértett akkor tudott elmenekülni, amikor érzelmi kapcsolatot alakított ki egyik kuncsaftjával, aki magához költöztette.

 A főügyészég a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt kihasználó családtagokat emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolja, anyával és fiával szemben beismerésük esetén 6 év fegyházbüntetés, míg a szállításban segítséget nyújtó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 A csatolt rendőrségi fotón a család elkövetéskori lakóhelye látható.

 

-tájékoztatta portálunkat Magyarország Ügyészségének sajtószóvivője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában