Nav

2024.07.09. 09:43

Illegális gyógyszereket foglalt a NAV

Szon.hu

Illegális gyógyszereket foglalt a NAV

Fotó: NAV

24 doboz ismeretlen eredetű gyógyszert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy izraeli állampolgár úticsomagjában a beregsurányi határátkelőhelyen.

Mindössze két doboz cigarettát jelentett be határátlépéskor az a nő, akinek csomagjai között a tételes vámvizsgálaton több doboz, különböző típusú gyógyszerre bukkantak a pénzügyőrök. A nő egészségügyi képesítéssel nem rendelkezett, a gyógyszerek tulajdonjogát elismerte, állítása szerint azokat saját használatra vásárolta. A NAV munkatársai a termékeket típus és hatóanyag alapján is ellenőrizték az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszer-adatbázisában. A keresés nem vezetett eredményre, így alaposan feltételezhető, hogy a gyógyszerek olyan hatóanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon engedélykötelesek.

A pénzügyőrök szakhatósági engedély hiányában a termékeket lefoglalták és a nő ellen gyógyszerhamisítás alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes rendőrkapitányságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában