Katasztrófavédelem

2024.07.08. 10:31

Lesodródott az úttestről, majd út melletti nádasba hajtott

Július első hétvégéjén történt

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Péntektől vasárnap éjfélig huszonhat segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányító központjába.
Pénteken lesodródott az úttestről, majd út melletti nádasba hajtott egy személygépkocsi a demecseri Szent István úton. A helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőröknek.

Három személygépkocsi ütközött össze a nyírcsászári Dózsa György utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Túlmelegedett, majd teljesen befogott egy közlekedésben részt vevő személygépkocsi fékrendszere a nyírbátori Pócsi utcában. Az autó közúti akadályt képezett. A helyi hivatásos tűzoltók visszahűtötték a féket, majd a tulajdonos szerelőhöz vitte a járművét.

Nagy méretű fa ágai hasadtak le az ibrányi Iskola utca elején. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Szombat reggel elsodort egy embert a Záhonyból Debrecenbe közlekedő vonat a kisvárdai vasútállomástól nagyjából fél kilométerre. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyalog közelítették meg a helyszínt, és a Fényeslitkéről érkező mentesítő szerelvényre segítettek átszállni a vonat utasainak.

Két személygépkocsira esett egy nyolc méteres faág a nyíregyházi Sóstói úton szombat délután. A helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrával, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Vasárnap száraz fű és kommunális hulladék égett száz négyzetméteren Tiszavasváriban, a Széles utcában. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók egy gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a szabadtéri tüzet. 

Több magas fa ága hasadt le tegnap reggelre a nyíregyházi Vasgyár utcában. A járókelőkre veszélyt jelentő ágakat a helyi hivatásos tűzoltók távolították el létraszer segítségével, motoros láncfűrésszel. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában