Helyi közélet

2008.07.01. 14:38

A dolgozni akarókat támogatják Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Start-kártyák járulékkedvezménnyel ösztönzik a pályakezdő fiatalok, valamint a gyes-ről, gyed-ről visszatérők és a tartósan munkanélküliek elhelyezkedését, s a munkavállalók mellett a munkaadókat is segítik.</p>

A Start-kártyák járulékkedvezménnyel ösztönzik a pályakezdő fiatalok, valamint a gyes-ről, gyed-ről visszatérők és a tartósan munkanélküliek elhelyezkedését, s a munkavállalók mellett a munkaadókat is segítik – hangzott el az MSZPnyíregyházi városi szervezetének keddi sajtótájékoztatóján.

Jeszenszki András és Aranyos Gábor elmondták: a Start kártya és a Start Extra a pályakezdőknek, illetve az 50 éven felüli, tartósan munkanélküli munkavállalóknak kedvez azzal, hogy az őket foglalkoztató cégek jelentős járulékkedvezményt kapnak, a Start Plusz pedig azoknak az életét könnyíti meg, akik gyes-ről vagy gyed-ről térnek vissza a munka világába. Egyre népszerűbbek ezek a kártyák: folyamatosan nő a program keretében elhelyezkedők száma, legyen szó annak bármelyik formájáról.

A sajtótájékoztatón mutatták be a Societas Új Mozgalom nemrégiben alakult nyíregyházi szervezetének elnökségét. A szervezet vezetője Sziklai Attila lett, aki elmondta: európai értékek mentén gondolkodnak és cselekszenek, s sokféle véleményt meghallgatva és befogadva szeretnék megőrizni a közösségi szellemet.

- Száraz Ancsa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában