Helyi közélet

2008.09.26. 12:24

Isaura köztünk jár

<p>Felháborítónak tartom, amit egyes ,,munkaadók" meg mernek maguknak engedni. Az emberek kiszolgáltatottságát<br /> saját hasznukra fordítják. - írja felháborodott olvasónk.</p>

Ha abból indulok ki hogy mindenki betartja a törvényi elõírásokat akkor nagyot koppanok...

Felháborítónak tartom, amit egyes ,,munkaadók" meg mernek maguknak engedni. Az emberek kiszolgáltatottságát saját hasznukra fordítják!

Nem tudom, mennyire jellemzõ az eset, ami tudomásomra jutott, de nem tudok napirendre térni fölötte.

Kicsiny falunkban nagyon kevés a munkalehetõség, ezért amikor megnyitott egy ABC, és híre ment, hogy alkalmazottat  keresnek, sorban álltak a munkáért. A munkaadó ki is választotta a ,,legalkalmasabbat" közülük, és úgy foglalkoztatja, ahogy akarja: hétfõtõl-péntekig reggel 6-12-ig és 14-18-ig, szombaton nem kell bemenni csak 6-14-ig, vasárnap 6-12-ig, a hét minden napján.

Nem számít, hogy a heti munkaidõ törvényesen 40 óra, nem számít, hogy a pihenõidõket hogyan kell kiadni, mert sorban állnak a munkáért, és ha nem tetszik, akkor jön más. A rendes évi szabadságról, vagy esetleg a betegszabadságról a munkaadó nem is hallott.

Az alkalmazott legnagyobb örömére kenyéradó gazdája bejelentette napi négy órás munkaidõben...

Emberek, már több mint száz éve azért harcolnak a munkásmozgalomban, hogy a napi munkaidõ nyolc óra legyen, de ahhoz ,hogy ez megvalósulhasson, összefogásra van szükség. Csak rajtunk, munkásokon múlik hogy ezt elérhessük!

- Pokol Istvánné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában