Helyi közélet

2008.11.08. 08:22

„Elektro-sokk” Nyíregyházán?

<p>Nyíregyháza - Mennek vagy maradnak a megyei elektronikai szaküzletek?</p>

Ne dönts nélkülünk! – harsog a felszólítás az Elektro World hirdetőújságán. Az egyik országos gazdasági napilap értesülései azonban arra engednek következtetni, hogy az ElektroPont után az Elekctro World tulajdonosa is fontolóra vette a magyar piacról való kivonulást, könnyen lehet tehát, hogy a vásárlók mégis magukra maradnak...

Közlemény

– Terveink elõremutatóak, melyek megvalósítása során szem elõtt tartjuk az Electro World üzleti filozófiáját: magas színvonalú termékeket kínálunk versenyképes áron, különös figyelmet fordítva a vásárlók szakszerû kiszolgálására. Az Electro World régiós terjeszkedésének legújabb helyszíne Szlovákia, ahol Pozsonyban és Kassán októberben nyíltak új áruházak – áll a közleményben.

A megyeszékhelyen egymást érik a különböző elektronikai szaküzletek, a Szegfű utcán, a Korányin és a Pazonyi úton azonban már bezárta kapuit az ElektroPont. Úgy hírlik, az apadó bevétel és az egyre éleződő konkurenciaharc következő áldozata az áprilisban Nyíregyházán is gyökeret eresztett Elektro World lehet.

A Nyír Pláza-t érzékenyen érintette a tény, hogy az egyik legnagyobb területet bérlő műszaki áruház kivonult Magyarországról, így a városból is.

– Felállítottunk egy fejlesztési koncepciót az elárvult üzlethelyiség további hasznosításra. Úgy tűnik, jövő év első félévében újra pezsgő kereskedelmi élet zajlik majd az ElectroPont helyén – mondta el érdeklődésünkre Frank János, a Nyír Pláza igazgatója.

Mi lesz az Elektro World-del?

Igazak-e a hírek, miszerint kilenc áruházától akar megválni az elektronikai bolthálózat, s hozzávetőleg másfél milliárd forintos adósságot halmozott fel az elmúlt öt évben, mivel nagyobb működési költséggel dolgozik, mint amennyi bevételt termel?

Hering Csaba, a nyíregyházi áruház igazgatója közleményben tudatta lapunkkal: a cégcsoport megdöbbenéssel értesült a sajtóból az Electro World megszűnésével kapcsolatos találgatásokról. A DSG International közép-európai vállalkozásai – melynek az Electro World is tagja – az elvárásokat meghaladóan teljesítenek. 35 áruházuk működik Közép-Európában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában