Helyi közélet

2008.11.14. 14:25

Embert ölt tizenötezerért

<p>Nyíregyháza - A határozott idejű törvényi maximumot adta büntetésül egy emberölésért a megyei bíróság dr. Bálint Tibor vezette tanácsa az első rendű vádlottnak. <dia width="900" height="700" alt="Embert ölt tizenötezerért 2008.11.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Embert__lt_tizen_tezer_rt_2008_11_14_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Embert ölt tizenötezerért 2008.11.14." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/video/33117/embert---lt-tizen--tezer--rt"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A. A. (22 éves) két társával P. B. (22 éves) és L. G. (29 éves) egy lány társaságában 2007. szeptember 12-én este elindult Piricséről Nyírbátorba autóval, hogy tankoljanak, de miután tartottak tőle hogy lerobban a kocsi, követte őket egy másik autó.

Amikor a VW lerobbant, a későbbi sértett házának közelében többen átültek a követő Suzukiba, és úgy tankoltak, csakhogy igazoltatáskor kiderült egy okmánnyal kapcsolatos hiányosság. A lerobbant kocsihoz visszatérve egy kört tettek a településen, majd úgy döntöttek pénz kellene. Első rendű vádlott kiszállt az autóból, bement a sértett H. L. házába, ami egyúttal kocsma is volt, és miután rossz volt a forgalom, bárkinek bármikor kinyitott.

A tulajdonos súlyosan ittas állapotban aludt. A. A. felkeltette és egy láda sört, valamint egy liter pálinkát rendelt. Bent egy ott talált reszelővel A. A. a kocsmárost fejbe verte, mire ő egy üveggel orrba verte támadóját. A. A. erre a reszelővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nyél letört a szerszámról. Egy zoknit húzott a kezére úgy kutatott a pénztárgépben, de a kocsmáros magához tért. Ekkor már úgy összeverte őt A. A. hogy többé nem mozdult. Összesen 31 fejre mért ütés, köztük 9 arcra mért ütés valamint további testre mért ütések okozták a kocsmáros halálát.

A támadó egy mobil telefont és kisebb összegű pénzt vitt el 15 ezer Ft értékben, majd bezárta a kocsmát. A másod és harmadrendű vádlottal közösen elégették A. A. ruháit. Nekik A. A. azt mondta, hogy egy emberrel összeverekedett. A mobiltelefont Nyírbogát és Nyírbátor között A. A. elásta, a pénzt elszórakozták. A bíróság az ítélet utáni indoklásban rámutatott, hogy a nyereségvágyból elkövetett emberölés megtörtént, a nagy számú súlyos sérülést okozó bántalmazás következményébe A. A. belenyugodott, így még a különös kegyetlenség minősítésen is gondolkodni kellett.

A beismerés és a megbánó magatartás, a határozott idejű törvényi maximum büntetés kiszabását indokolja, de a tényleges életfogytiglanig tartó büntetést nem. A bűnösnek mondott A. A. büntetése 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés. A bűnsegédek P. B. büntetése 1 év fogház, a harmadrendű vádlotté 8 hónap fogház. Az ítéletek ügyében az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, első rendű vádlott védőjével egyetemben enyhítésért fellebbezett, másodrendű vádlott védőjével 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, harmadrendű vádlott és védője tudomásul vette. Egyelőre egyik ítélet sem jogerős.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában