Helyi közélet

2008.11.11. 16:26

FIDESZ sajtótájékoztató: Rossz üzenet a Robin Hood

<p>Nyíregyháza - Nem megoldás a távhős lakások költségcsökkentésére a parlament által hétfőn elfogadott Robin Hood adó, amely 8 százalékos különadót vet ki az energia ellátó és -kereskedő cégekre – közölték a Fidesz keddi sajtótájékoztatóján</p>

Nem megoldás a távhős lakások költségcsökkentésére a parlament által hétfőn elfogadott Robin Hood adó, amely 8 százalékos különadót vet ki az energia ellátó és -kereskedő cégekre – közölte a Fidesz álláspontját keddi sajtótájékoztatóján dr. Tilki Attila a párt megyei elnöke és Vinnai Győzőnyíregyházi frakcióvezető.

A Fidesz azért nem támogat ilyen típusú „megoldást„, mer ez vélhetően a fogyasztói árak emelkedését eredményezi anélkül, hogy ez a drágulás az állampolgárok számára igen nehezen értelmezhető energia számlákból kitűnne, hangsúlyozta az elnök. Hozzátette: a vállalkozóbarát gazdasági környezethez nem ez az út vezet, hiszen a korábban bevezetett 4 százalékos szolidaritási adóval együtt ez már riasztó lesz a befektetők, a nagytőke számára, ámbár a Fidesz a magyar lakosság pártján áll.

A távhő díjak csökkentésére a Fidesz javaslata az áfa csökkentése volt 25-ről 5 százalékra, emlékeztetett Vinnai Győző. Elmondta: Magyarországon közel kétszer annyiba kerül egységnyi hőmennyiség, mint az EU átlagában. Nyíregyházán a távhő szolgáltató cég 256 milliós kintlévősége azt jelenti, hogy a városban lévő 16 ezer távfűtéses lakás mindegyikére 16 ezer forint tartozás esik, ezért a szocialisták által fontolgatott áremelés zsákutca.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában