Helyi közélet

2008.11.12. 19:40

Gyakorlat az iskolában Mándokon

<p>Mándok - November 12-én Parancsnoki ellenőrző gyakorlatra került sor a Mándoki Általános Iskolában Pócsik Zoltán tűzoltó alezredes parancsnok vezetésével. <dia width="900" height="700" alt="Gyakorlat az iskolában Mándokon 2008.11.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyakorlat_az_iskol_ban_M_ndokon_2008_11_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gyakorlat az iskolában Mándokon 2008.11.12." /></a></dia></p>

A feltételezés alapján a 2-es épület első emeletén az angol teremben tűz keletkezett, amely veszélyeztette a nevelőszobát, a szomszédos matemetika termet, valamint a tetőszerkezetet. Az épületben 3 gyermek bent maradt.

A gyakorlat során az iskola valamennyi tanulójának a tűzriadó tervben foglaltak alapján kellett elhagynia az iskola területét mindhárom épületből. A 632 gyerek és a 31 nevelő az előírásnak megfelelően 3 perc alatt kimenekültek az épületekből.

Az elsőként érkező záhonyi tűzoltókLeskovics Ferenc tűzoltó főhadnagy szolgálatparancsnok irányításával – porraloltó alkalmazása mellett – végrehajtották az épületben rekedt gyermekek kimentését. A feltételezett tüzet az időközben kiérkező kisvárdai tűzoltókkal közösen összesen 4 db „C” sugár bevetésével oltották el - tájékoztatta portálunkat Holes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában