Helyi közélet

2008.12.23. 06:34

Bombázó IFA az utak új réme?

<p>Nyíregyháza - A teherautókkal az utakon nem csak az a gond, hogy sokszor lassúak és nagyok, hanem az, hogy baromira balesetveszélyesek. A kanyarokban át-át kandikáló kamionok mellett a legújabb veszélyforrás címre simán pályázhatna a pótkocsis IFA - a tetejéről lezúduló hatalmas jégdarabokkal.</p>

Amennyiben nem személyesen látom, el sem hiszem, aminek hétfő reggel a szemtanúja voltam. A négyes főúton haladva arra lettem figyelmes, hogy az úton jégdarabok hevernek. Elsőként nem tudtam mire vélni a látványt, de mivel kora reggel csípős hideg volt, így arra jutottam, hogy talán mégsem olyan különleges a jéggel borított úttest, mint gondoltam.

Nyíregyháza felé tartottam, és egy idő után beértem két araszoló IFA teherautót. Ahogy éppen azt fürkésztem, miként tudnám megelőzni a két „szörnyeteget”, az előttem haladó teherautó tetejéről hirtelen egy hatalmas darab jégtömb repült le, amely alig fél méterre az autómtól landolt az aszfalton. Először nem tudtam mire vélni az esetet, „Talán jeget szállít az IFA?” - futott át az agyamon. Nem érkeztem sokat filozofálni ezen, újabb, ezúttal kisebb darab jégtömb esett le az IFA tetejéről. Nekem sem kellett több, lassítani kezdtem, nehogy a következő adag „hulló áldás” éppen a szélvédőn köszönjön be.

Jól tettem, ugyanis már távolabbról, de jól láthatóan még háromszor esett le kisebb-nagyobb jégtömb az IFA ponyvás vontatmányáról. Hála a hétvégi esőzéseknek, a teherautók tetején jó adag esővíz gyűlhetett össze, amely a hétfő hajnali fagyos időben súlyos jégtömbbé állt össze, amely azután nekikezdett lepotyogni az IFA tetejéről. Rossz belegondolni, hogy mi történhetett volna, ha egy-egy nagyobb jégdarab nem az aszfalton, hanem a szélvédőn landolt volna.

Mindenesetre tanulságos volt a hétfő reggel. Megtanultam - a ponyvás IFA esőzés után, hideg időben több, mint életveszélyes!

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában