Helyi közélet

2011.05.25. 16:06

Vaja ad otthont a Tiszántúli Történész Társaság idei konferenciájának

<p>Vaja - A Csongrádtól megyénkig, ezen túl borsodi és fővárosi egyéni, a tárgykörben jeles szakembereket tömörítő neves társaság minden évben más-más megyében rendezi meg tudományos konferenciáját és nyílt szakmai napját.</p>

Talán nem véletlen, hogy ebben az évben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ad otthont e neves rendezvénynek. Az pedig, hogy éppen a Vay család várkastélyában kerül erre sor, sejtetni enged a Rákóczi-évfordulóra.

A 2011. május 26-án 10 órakor kezdődő konferencia fejezeteket tárgyal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye múltjából, különösen a „ Visszacsatolások – az első és második bécsi döntés „ témakörben.

Az előadók között Dr. Bene János megyei múzeum igazgató, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a MTA Történettudományi Intézet, a Református Egyházkerületi és Kollégiumi Levéltár, a nyíregyházi Jósa András Múzeum –mint hazai intézmények vezetői, kutatói mellett az érdeklődők meghallgathatják a szatmárnémeti Szatmár Megyei Múzeum munkatársának a tárgyra vonatkozó előadását is.

A Tiszántúli Történész Társaság a délután folyamán éves rendes közgyűlését tartja meg, majd 2011. május 27-én pénteken szakmai napján szatmár-beregi kiránduláson vesznek részt a konferencia résztvevői - tájékoztatta portálunkat Tanyik József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában