Helyi közélet

2011.07.13. 16:51

Hol marad a beígért párbeszéd?

Nyíregyháza - Nemrégiben jelentette meg a kormány a Magyar Munka Terv elnevezésű anyagát.

Nyíregyháza - Nemrégiben jelentette meg a kormány a Magyar Munka Terv elnevezésű anyagát.Szakszervezeti fórumot, majd „Mi lesz veled munkavállaló” címmel tartottak ma sajtótájékoztatót a város egyik elegáns éttermében, amely az új Munka Törvénykönyv várható koncepcióját feszegette. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Dr. Borsik János saját és a magyarországi érdekvédelem határozott álláspontját ismertette a sajtó képviselői előtt:

– A kormány által vázolt elképzelések finoman fogalmazva is borzolják a kedélyeket. Ez nem más, mint a sokszor hangoztatott szociális párbeszéd egyértelmű megtagadása, illetve a kormány ezzel kapcsolatos irányultságának felvázolása. A végkielégítés tervezett megszüntetése, a túlóra szabadságként történő kiadása, az ötven fő alatti munkáltatóknál az indoklás nélküli felmondás lehetőségének bevezetése, ezek az intézkedések mind mind a munkavállalók helyzetét csorbíthatják. Nem beszélve az ezzel kapcsolatos egyeztetések elmaradásáról, ezáltal a magyarországi érdekvédelem semmibe vételéről- mondta Dr. Borsik János elnök.

Beszédében a szakember kiemelte, hogy minden lehetséges fórumon igyekeznek a továbbiakban is védeni a munkavállalók, a munkáltatók jogait és érdekeit ahogy a hazai, úgy a nemzetközi színtéren is.

KM-TG

Elvárhatja-e a kormány a munkabér emelését a munkaadóktól? Ez is napi vita tárgya a megye vállalkozói körében, miután a hét elején az Országgyűlés elfogadta az erre vonatkozó törvénymódosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában