Helyi közélet

2011.08.12. 10:56

Napernyő helyett esernyő

Nyírbátor,Vásárosnamény - Összeségében nincsenek megelédegve az eddigi forgalommal megyénk fürdőinek , strandjainak vezetői, ami őszintén szólva egy csöppet sem meglepő.

Nyírbátor,Vásárosnamény - Összeségében nincsenek megelédegve az eddigi forgalommal megyénk fürdőinek , strandjainak vezetői, ami őszintén szólva egy csöppet sem meglepő.Egy-két hetet leszámítva ezidáig nem hordozott minket tenyerünken a „napisten”, túlnyomórészt napernyő helyett esernyőt kellett magunkkal cipelni. Utánajártunk, hogyan is vélekednek népszerű strandjaink  üzemeltetői az eddigi tapasztalatokról.

A nyírbátori Sárkány Wellnes és Gyógyfürdőt üzemeltető Kft. ügyvezetője, Horváth Gábor tájékoztatta lapunkat a fürdő idei forgalmáról:

– Mint a legtöbb kollégám, én sem tudok túl sok jóról beszámolni. Sajnos a szeszélyes, és a megszokotthoz képest jóval hűvösebb időjárás miatt nálunk is kevesebb vendég volt az optimálisnál. Ez komoly kieséseket okozott a költségvetésünkben, szerencsére a fürdővel párhuzamosan üzemelő kempingünk állandó teltháza valamelyest gyógyír jelentett a „sebeinkre”. Ide még az őszi hónapokra is vannak előfoglalásaink – mondta az ügyvezető, majd folytatta: – A melegebb napokra ki voltak éhezve az emberek, így ilyenkor jöttek is szép számmal, ez az időszak valamelyest javított az összképen. Már tavaly óta kéthetente pénteken éjszakai fürdőzést rendezünk, erre már kialakult egy törzsközönség is, aki rendszeresen visszajár hozzánk. Bízunk azért még a jó időben, a 20-ai hétvégén  a sport szerelmeseinek igyekszünk kedvezni strandfoci- és röplabda formájában – tette hozzá Horváth Gábor.

Kevesebben, mint tavaly

A vásárosnaményi Atlantika Vízividámparknak is volt már jobb időszaka:

– Kevesebben voltak nálunk mint tavaly, pedig ugyanannyi nap üzemeltünk, mint az eddigiekben. Ha jó idő volt, akkor persze megugrott a látogatottság, külföldről is érkeztek ilyenkor szép számmal, román, szlovák, lengyel turistákat köszönthettünk. Mint minden évben, idén is sokakat vonzott a fóka-show, és az ezzel párhuzamosan működő fókaúszás, amikor is a vendég „kéz a kézben” lubickolhat a medencében egy 350 kilogrammos oroszlánfókával – közölte lapunkkal Cersosimo Adél, a működtető társaság ügyvezetője.

– Nem adjuk fel, bízunk az előttünk álló napok kedvező időjárásában, hátha visszaad valamit abból a sors, amit elvett. Szeptember 4-én van nálunk a zárás, addig várjuk a vendégeket nagy szeretettel – mondta az ügyvezető.

Megkerestük a nyíregyházi és a kisvárdai fürdő üzemeltetőit is, ők a későbbiekben adnak majd tájékoztatást, amiről természetesen hamarosan beszámolunk...

- Tarnavölgyi Gergely -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában