Helyi közélet

2012.03.26. 10:51

Fakivágás - jogosan és jogtalanul

Barabás, Tiszadada - Egy felháborodott olvasónk telefonon kereste fel szerkesztőségünket, miszerint a barabási önkormányzat a település főterén lévő liget több fáját is kivágta.

Barabás, Tiszadada - Egy felháborodott olvasónk telefonon kereste fel szerkesztőségünket, miszerint a barabási önkormányzat a település főterén lévő liget több fáját is kivágta.– Barabás egyik legszebb részét csúfították el ezzel, nem értem, miért kellett ezt tenni. Barabás nemrég kapott 200 köbméter tűzifát, az önkormányzat mégis a kivágottakból osztott szét a rászorulóknak. Ha kaptunk az államtól, miért kellett ez az „esztelen” fakivágás – kérdezi barabási olvasónk. Daróczy Gábor, a beregi település első embere másképpen látja a történteket. – Való igaz, kivágtunk néhány fát az érintett részen, de ezek mind koros, elöregedett fák voltak, ezenfelül még csatornameder-tisztítás miatt kellett még néhány fát kivágni. Az is igaz, hogy településünk kapott tűzifát az államtól, amit annak rendje és módja szerint szétosztottunk a rászorulók közt – mondta a polgármester.

A lakosság felháborodása hatalmas

Ehhez hasonló problémával kereste meg szerkesztőségünket egy tiszadadai lakos is. – Múlt pénteken a Tisza-part felé vezető úton 20 darab egészséges nyírfát félbevágtak. A lakosság felháborodása hatalmas, tudomásom szerint nem volt engedély erre a barbár tettre sem a polgármesteri hivataltól, sem a vízügyi igazgatóságtól.

Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere megerősítette olvasónk szavait. – Az önkormányzat megkezdte a vizsgálódást az ügyben, hiszen valóban nem adtunk erre a fakivágásra engedélyt. Ha akartunk sem adhattunk volna, hiszen nem is a mi, hanem a vízügy tulajdona a szóban forgó terület. Egyébként néhány elöregedett ágat valóban ideje lett volna levágni, de így ez azért túlzás. Nagy becsben tartjuk egyébként a Tisza-parti területet, hiszen a környező települések közül csak nálunk folyik el Tisza – közölte Tiszadada polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában