Helyi közélet

2012.03.09. 17:22

Forgalomélénkítés és munkaerő megtartás

Kisvárda - A térség versenyképességének javítása érdekében szakértői csapatokat hoz létre, és fokozza együttműködését a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH), a MÁV Zrt., a Záhony-Port Zrt. valamint a Záhonyi Kiemelt Gazdasági Térség.

Kisvárda - A térség versenyképességének javítása érdekében szakértői csapatokat hoz létre, és fokozza együttműködését a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH), a MÁV Zrt., a Záhony-Port Zrt. valamint a Záhonyi Kiemelt Gazdasági Térség.Az érintett szervezetek vezető képviselői pénteken Kisvárdán tanácskoztak a kelet-nyugati tranzitforgalom növelésében rejlő gazdasági előnyök kiaknázásáról. A team feladata a technológiai költségeket csökkentő új megoldások mielőbbi bevezetése lesz.

A technológiai újítások között szerepel a vágányba beépített mérlegelő eszközök kialakítása, vagy a fuvarlevél feldolgozások gyorsítása. Elhangzott: éles verseny alakult ki a kelet-nyugati tranzitforgalom kezelésében a hatékonyan működő szlovák, az ukrán és a román átrakókkal, s a záhonyi térség versenyhátrányba került. A jelenleg túlméretezett záhonyi vasúti technológia mellett átrakási kapacitásokból is fölösleg van.

A térségben működő, több ezer család megélhetését biztosító vállalkozások gazdaságosságát csak a forgalom jelentős növelésével lehet fokozni, ami valamennyi érintett összefogását követeli meg. Kitörési pontként a keleti kapcsolatok erősítését, a kapacitások hatékonyabb kiaknázását, a záhonyi vasút-logisztikai folyamatok és árukezelési tevékenységek hatékonyságának növelését jelölték meg a partnerek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában