Helyi közélet

2012.04.27. 14:44

Záhonyi diákújságírók elismerése

Záhony - A település várossá avatásának 23. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a helyi lokálpatrióták társaságában a Dr. Béres József Kollégium diákújságírói is elismerésben részesültek.

Záhony - A település várossá avatásának 23. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a helyi lokálpatrióták társaságában a Dr. Béres József Kollégium diákújságírói is elismerésben részesültek.A péntek délelőtt megrendezett ünnepi képviselő-testületi ülésen Háda Imre polgármester adta át az emléklapot és a pénzjutalmat a kollégiumi diák médiakör képviselőinek. A diákkört korábban az önkormányzat humán bizottságának vezetője javasolta elismerésre, melyet a döntéshozók egyhangúan támogattak.

A Dr. Béres József Kollégiumban 1995 óta működik médiakör. Az indoklásban elhangzott, hogy a diákok rendszeresen jelentkeznek írásokkal a megyei napilapban és portálokon, a közélei rovatokkal is rendelkező hirdetési kiadványokban, esetenként pedig a város honlapján. A különféle rendezvényekről, kezdeményezésekről, helyi évfordulókról szóló tudósításaik növelik a város ismertségét, hírnevét. Különösen a helyi környezetvédelmi, egészségügyi és karitatív tevékenységekről jelentkeznek gyakorta írásokkal. A diákkör folyamatosan 10-15 fővel működik. A kollégium honlapján a város fontosabb történéseiről, nevezetes személyiségeiről, értékeiről és érdekességeiről is beszámolnak.

Tevékenységüket többször elismerte már a Diák- és Ifjúsági Újságírók Egyesületének elnöksége. Ebben a tanévben a megyei Kölcsey TV-ben készült interjú a záhonyi diákokkal médiakörük tevékenységéről.

Kép-szöveg: Ágij Adrienn-Tancsik Róbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában