Helyi közélet

2012.05.30. 15:14

Apáczais diákok az Oláh-réten

A Pál Miklós Természettudományi Tehetséggondozó Műhely diákjai az Oláh-rét Természetvédelmi Területtel ismerkedtek az elmúlt héten.

A Pál Miklós Természettudományi Tehetséggondozó Műhely diákjai az Oláh-rét Természetvédelmi Területtel ismerkedtek az elmúlt héten.Közeledik a Környezetvédelmi világnap, ennek jegyében látogattak a műhely diákjai a 2009-ben védetté nyilvánított területre, hogy közelebbről megismerkedjenek annak élővilágával. Dr. Szigetvári Csaba és Mádi Péter az E-misszió munkatársainak vezetésével járták be a természetvédelem iránti elkötelezettségükről híres apáczais diákok a mocsaras-lápos terület azon részét, mely bizonyítékát adta arról, hogy védelemre érdemes. A hüllők, lepkék, kétéltűek mellett egy botanikai ritkasággal is találkoztak a gyerekek, a fátyolos nőszirommal, melynek a megyében mindössze egyetlen előfordulása volt ismert eddig.

Ennek a túrának az egyik küldetése, hogy megéljük együtt, hogyan lehet a Föld kincseihez környezetszennyező járgányainkat hátrahagyva, saját bioenergiánkat mozgósítva, alázattal és tisztelettel közeledni. A másik küldetése az, hogy átéljük, a Földnek vannak olyan kincsei, amelyekhez csak azok férhetnek hozzá, akik elmennek értük.

A természetes környezetben megélni a hétköznapi csodákat, észrevenni, hallani a körülöttünk élő világot, nem mindenkinek adatik meg. Fontos a felelős magatartás, a neszes-csendes közlekedés, mely rendkívüli élménnyel ajándékoz meg minden látogatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában