Helyi közélet

2012.08.02. 13:17

Két hét múlva ismét lesz szilvalekvárfőző verseny

Szatmárcseke - Immár 14. alkalommal hívják és várják az érdeklődőket Szatmárcsekére, hogy részt vegyenek az egész éjszakán át tartó kavarásban.

Szatmárcseke - Immár 14. alkalommal hívják és várják az érdeklődőket Szatmárcsekére, hogy részt vegyenek az egész éjszakán át tartó kavarásban.Két napon keresztül folyamatos kavarás mellett fő a szilvalekvár, cukor és más adalékanyag hozzáadása nélkül. A verseny helyszíne a Kölcsey Ferenc Kulturális és Turisztikai Központ mögötti rendezvénypark (Honvéd u. 6.), ahol az ünnepélyes megnyitóra augusztus 17-én 14 órakor kerül sor. Évről évre 25-30 hazai és külföldi település biztosítja a jó hangulatot, mindenki megkóstolhatja a ciberét, majd a szilvalekvárt.

A helyszínen nem csak kóstolásra van mód, hanem az elkészült lekvárok megvásárlására is, a csapatokon kívül őstermelők is kínálják az általuk készített különféle lekvárokat, terményeket, házi tésztákat, szőtteseket. Kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója is része a programnak. A szabadtéri színpadon mindkét nap néptáncosok, népzenészek szórakoztatják a kedves vendégeket, a gyerekek játszóházban ügyeskedhetnek.

A rendezvény keretében bemutatóterem és kóstolóhely, szabadtéri színpad, valamint Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér ünnepélyes átadására is sor kerül. Az elkészült szilvalekvárokat szakértő zsűri értékeli, majd az eredményhirdetést és a rendezvény zárását augusztus 18-án 14 órakor tartják.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában