Helyi közélet

2012.09.06. 14:33

Folytatódhatnak a felújítási munkák

Mátészalka - Egy évvel ezelőtt kezdődött el a mátészalkai művelődési központ felújítása, ám múlt év decemberében abba is maradt. A több mint 1 milliárd forint összköltségű beruházáshoz az önkormányzat közel 700 millió forint uniós támogatást nyert. Több olvasónk is arról érdeklődött szerkesztőségünkben, mi az oka annak, hogy hónapok óta semmi sem történik?

Mátészalka - Egy évvel ezelőtt kezdődött el a mátészalkai művelődési központ felújítása, ám múlt év decemberében abba is maradt. A több mint 1 milliárd forint összköltségű beruházáshoz az önkormányzat közel 700 millió forint uniós támogatást nyert. Több olvasónk is arról érdeklődött szerkesztőségünkben, mi az oka annak, hogy hónapok óta semmi sem történik?Buzogány Béla, a művelődési központ igazgatója lapunknak elmondta: a kivitelezést végző vállalkozóval az önkormányzat szerződést bontott, és újabb közbeszerzést írtak ki a munka elvégzésére. Ez azt jelenti, hogy várhatóan októberben folytatódhat a felújítás, melynek egyik legfőbb célja a funkcióbővítés.

– A felújítás során megerősítik az épület tartószerkezeteit, beépítik a tetőteret, s a pincében is új tereket alakítanak ki. Megújul a nézőtér, ahol újakra cserélik az üléseket, korszerűsödik a fény- és hangtechnika.

A művelődési központ filmszínházi funkciója is bővül: a felújítást követően jobb minőségben mozizhatnak a nézők. Arra a kérdésünkre, hogy ez pontosan mikor lesz, Buzogány Béla azt mondta, remélhetően a jövő év tavaszára befejeződhetnek a munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában