Helyi közélet

2012.10.10. 15:20

Újabb nyíregyházi fürdő kapta meg a gyógy minősítést

Nyíregyháza, 2012. október 10., szerda (MTI) - Újabb nyíregyházi intézmény, a Júlia-fürdő kapta meg a gyógyfürdő minősítést, ezzel négyre bővült a számuk a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen - jelentette be Podlovics Roland, a helyi, százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban.

Nyíregyháza, 2012. október 10., szerda (MTI) - Újabb nyíregyházi intézmény, a Júlia-fürdő kapta meg a gyógyfürdő minősítést, ezzel négyre bővült a számuk a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen - jelentette be Podlovics Roland, a helyi, százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban.Ismertette: a városközpontban található Júlia-gyógyfürdő termálvize nátrium-kloridos hidrokarbonátos, jódos és brómos, így az orvosi vizsgálatok alapján ízületi, reumatikus, mozgásszervi, bőr és nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint sebészeti beavatkozások után rehabilitációra egyaránt alkalmas. A napi 200 beteget fogadni képes fürdőt a gyógyfürdői cím elnyerése előtt, a nyáron újították fel, 45 millió forintos költséggel.

Podlovics Roland emlékeztetett arra, hogy a városhoz tartozó Sóstógyógyfürdőn lévő Parkfürdő, Fürdőház és Élményfürdő elnevezésű létesítmények júniusban kapták meg a gyógyfürdő cím használatának jogát az Országos Tisztiorvosi Hivataltól (OTH).

A Júlia-gyógyfürdővel együtt így már négy helyen tudják fogadni a betegeket kezelésre, akik szakorvosi felügyelet mellett vehetik igénybe a felírt termálvíz-kúrát, s a kiegészítő szakszolgáltatásokat. A vezérigazgató megjegyezte, hogy Magyarországon jelenleg 25 gyógyfürdő működik, hét Budapesten, négy Nyíregyházán, egy-egy pedig 14 további vidéki településen.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere megerősítette, hogy a város önkormányzata kezdeményezte a település gyógyhellyé nyilvánítását. Amennyiben 2013-ban megkapják ezt a címet, akkor a szabolcsi megyeszékhely lesz a tizennegyedik gyógyhely címmel rendelkező település az országban, ami az egészség-turizmus fejlesztése szempontjából fontos lenne - tette hozzá.

A nyíregyházi önkormányzat már egy elfogadott, 2,1 milliárd forintot meghaladó fejlesztési programmal is rendelkezik Sóstógyógyfürdőn. A 100 százalékban európai uniós forrásból, 2015-ig megvalósuló beruházással az üdülőhely turisztikai szolgáltatásait fejlesztik majd. Bővítik a gyógyászati kezelőhelyeket, az idegenforgalmi infrastruktúrát, sport- és rendezvényközpontot építenek, fejlesztik az üdülőterületen lévő múzeumfalut és állatparkot, illetve sétányokat, parkokat alakítanak ki.

Podlovics Roland az MTI kérdéseire válaszolva hangsúlyozta: a gyógyfürdői címek érezhetően, 40-50 százalékkal növelték az idegenforgalmat a nyári szezonban Sóstógyógyfürdőn, ahol augusztus végéig 300 ezer vendég fordult meg. A cég bevétele a tavalyi 270 millió forintos forgalomról, 375 millió forintra nőtt az idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában