Helyi közélet

2012.10.10. 14:19

Vádemelési javaslat az uzsorások ellen

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság 2012. február 13-án rendelt el nyomozást uzsorabűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Elemér 58 éves kölcsei lakos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 56 éves feleségével közösen, 2010. júliusától havi rendszerességgel adott hitelbe a lakókörnyezetében nehéz anyagi körülmények között élő rászorult embereknek különböző élelmiszereket.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság 2012. február 13-án rendelt el nyomozást uzsorabűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Elemér 58 éves kölcsei lakos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 56 éves feleségével közösen, 2010. júliusától havi rendszerességgel adott hitelbe a lakókörnyezetében nehéz anyagi körülmények között élő rászorult embereknek különböző élelmiszereket.A hitelbe adott áruféleségek ellenértékét, ami a kiskereskedelmi árhoz képest aránytalanul magasabb volt, a sértetteknek a következő havi járandóságaikból kellett megfizetni.

A rendőrség az ügyben a nyomozást 2012. októberében befejezte, és a kölcsei házaspár ellen vádemelési javaslattal megküldte az eljáró ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában