Helyi közélet

2012.11.02. 13:55

Értékeket közvetítenek az ifjúsági közösségi térben

Tunyogmatolcs - A „Mit! Miénk itt a (ifjúsági közösségi) tér” projekt fehérgyarmati központtal (ifjúsági házzal) 3 mikrotérségre kiterjedően szólítja meg a 12-29 év közötti fiatalokat, számukra alternatív közösségi teret és programokat nyújtva.

Tunyogmatolcs - A „Mit! Miénk itt a (ifjúsági közösségi) tér” projekt fehérgyarmati központtal (ifjúsági házzal) 3 mikrotérségre kiterjedően szólítja meg a 12-29 év közötti fiatalokat, számukra alternatív közösségi teret és programokat nyújtva.– A felmerülő igényekre válaszolva a szabadidő hasznos eltöltéshez nyújtunk keretet, hangsúlyosan elősegítve a káros szerhasználat elkerülését is. A rendelkezésre álló térben olyan környezetet alakítottunk ki, ahol a fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy a bennük lévő képességeket ki tudják teljesíteni. Programjainkkal – példamutatáson keresztül – megismertetjük őket a különböző kulturális és művészeti értékekkel - mondta Harbula Balázs, aki a „Miénk itt a tér” szakmai vezetője a szatmári városban.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló helyi elképzelés eddig jól halad, és a különböző állomáspontokon rendezett találkozók látogatottak, kedveltek sokak számára. Legutóbb Kölcsében tanulhattak tánclépéseket az általános iskolások, ahol egy aktív táncházat sikerült a projektben munkálkodóknak összehozni: modern és népi elemekre is épülő táncokat bemutatván a diákoknak. A néptánc alapvető lépéseire a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Néptánccsoport tagjai okították Kölcse község általános iskolájának nebulóit.

– Az egészségi állapot megőrzése és javítása elősegíti a társadalmi integrációt, valamint javítja a munka világában való helytállás jövőben esélyeit. A sokrétű értékközvetítéssel szeretnénk nyitottabbá és rugalmasabbá tenni a fiatalok gondolkodásmódját, növelve a mindennapi életben felmerülő problémák megoldására szolgáló eszközkészletüket. Kulturális értékek közvetítésével, a művészeti ágakba történő bevonással javítjuk a fiatalok negatív társadalmi hatásokkal szembeni ellenállását, növeljük igényüket a káros szerhasználattól mentes életvitelre - tette hozzá Harbula Balázs. A „Mit” következő helyszíne november 9-én Jánkmajtis lesz, ahol az egészségmegőrzésre hívják majd fel az elengedhetetlen figyelmet a szakemberek.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában