Helyi közélet

2013.01.01. 11:09

Pad, helyzet: patthelyzet Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Szép kisvárosi kép tárul elénk, ha Tiszavasvári főutcáján, a Kossuth úton végigsétálunk. A Magiszter Alapítványi Iskola előtt a gyalogosjárda és a kerékpárút közti parkos részre szorgalmas, dolgos kezek néhány hónapja pihenőpadot készítettek.

Tiszavasvári - Szép kisvárosi kép tárul elénk, ha Tiszavasvári főutcáján, a Kossuth úton végigsétálunk. A Magiszter Alapítványi Iskola előtt a gyalogosjárda és a kerékpárút közti parkos részre szorgalmas, dolgos kezek néhány hónapja pihenőpadot készítettek. Dicséretes dolog, hogy az elfáradt, pihenni vágyó emberekre is gondolnak egyesek.

Amikor elkészült a „nagy mű”, akkor döbbentem rá, hogy ez így nem helyes. Rögtön szóltam a kivitelezést végző kincstár főnökének, hogy nem szabad ilyen helytelenül, balesetveszélyesen felállítani egy padot, ugyanis az közvetlenül a járda szélére a betonalap 5-10 cm-re kiemelve készült el.

A járókelő vagy éppen az iskolába igyekvő beszélgető, és nem feltétlenül a járda szélét figyelő gyerek nekimegy, vagy este gyér világítás mellett a kiálló betonba, padba beleütközik s kész a baleset. A Kincstár főnöke azt válaszolta, hogy majd megnézik, milyen szabály vonatkozik erre. Szerintem nem csak a szabályt kell megnézi, hanem a lehetséges következményeket látni és érezni.

Nem tudom, miért nem lehetett ezt az ülőalkalmatosságot 30-50 cm-rel a gyalogjárdától távolabb telepíteni, mert akkor az nem zavarna senkit, elláthatná eredeti funkcióját.

Nem nyugodtam meg, s az illetékes köztisztviselőnek is megmutattam az általam aggályosnak ítélt helyet, aki azt mondta, hogy: „Az márpedig így marad!”

Úgy tűnik, a gyerek, az ember nem számít, a balesetveszély maradhat, a hibát vétő szokásosan nem látja be hibáját, foggal-körömmel védi a „mundér” becsületét.

Hankó András

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában