Helyi közélet

2013.06.10. 14:04

Köszöntötték a záhonyi pedagógusokat

Záhony - Az elmúlt héten rendezték meg a határváros pedagógusainak közös ünnepségét.

Záhony - Az elmúlt héten rendezték meg a határváros pedagógusainak közös ünnepségét.

A pedagógusnapon részt vettek a Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde, az Árpád Vezér Általános Iskola és AMI, valamint a Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium tanárai, tanítói, óvodapedagógusai és kollégiumi nevelői. Háda Imre záhonyi polgármester köszöntőjében egyebek mellett kiemelte: „A pedagógusok nemzedékről nemzedékre tanítanak meg bennünket írni, olvasni, számolni, egyáltalán gondolkodni. Hozzásegítenek minket az emberi eszmélés első pillanataitól kezdve ahhoz, hogy képesek legyünk az életet értelemmel megtölteni, hogy a dolgokat ne csak szemléljük, hanem alkotó, közreműködő részesei is lehessünk.”

A sokszínű és színvonalas műsorban az általános iskola diákjai működtek közre Homicskó Pál zenetanár felkészítésével. Olexa Péter Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című versét tolmácsolta, Révész Eszter népdalcsokrot adott elő, Székely Gábor szintetizátorra írt darabokat szólaltatott meg, míg Dancs Adrienn, Nagy Vanessza, Révész Eszter, Tóth Ágnes Zita, és Székely Gábor népdalfeldolgozásokkal köszöntötte az ünnepelteket. Ezt követően a résztvevők fehér asztal és zeneszó mellett kötetlen beszélgetéssel töltötték el az ünnepi délutánt. A határvárosi pedagógusokat megtisztelték jelenlétükkel a társtelepülések, Györöcske és Zsurk önkormányzatának vezetői is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában