Helyi közélet

2013.08.22. 11:51

Hazai sztárparádé tócsniillatfelhőben

Kelet-Magyarország legnagyobb ingyenes fesztiválja szombaton Biriben.

Kelet-Magyarország legnagyobb ingyenes fesztiválja szombaton Biriben. Lehet almás, gombás, görögös, húsos, kefíres, sokfűszeres, spenótos, szűzérmés, reszelt sajtos. Sokféleképpen hívják: berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, kremzli, krumplibaba krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, pacsni, placki, recsege, röstiburgonya, rösztike, tócsi, toksa.

Biriben a tócsnira esküsznek, és ennek apropóján immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Tócsni Fesztivált, melyet a szervezők a „Kelet-Magyarország legnagyobb ingyenes fesztiválja” mottóval illetnek. Visszatérve a tócsnira: a reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel játssza a főszerepet, és a feltételezések szerint a tótlángos névből alakulhatott ki a tócsni név, amivel elfogadottságban, elterjedettségben vetekszik a lapcsánka elnevezés.

Biriben nagy feneket kerítenek ismét csak a Tócsni Fesztiválnak, amit a résztvevők kiléte alátámaszt. Augusztus 24-én az 1. színpadon Fluor (12), Radics Gigi (14.30), Király Viktor és Linda (18.30), a Beatrice (22.20), a 2. színpadon Ham Ko Ham (10), Oláh Gergő (13), Majka, Curtis & BLR (16.30), Vastag Csaba (20.30) lépnek fel, a Party Sátorban pedig LeslieOne (22), B. Mark (23.30), Tomy Montana (1) és B.Mark & LeslieOne együttesen (3) szórakoztatnak virradatig.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában