Helyi közélet

2013.12.11. 11:44

„A csendes hősök köztünk élnek”

Tunyogmatolcs - Ünnepelték a véradókat az idén is Tunyogmatolcson.

Tunyogmatolcs - Ünnepelték a véradókat az idén is Tunyogmatolcson. Sokszoros véradókat jutalmaztak ismét Tunyogmatolcson, akik újfent bebizonyították, hogy akár egy karnyújtásnyira is lehet hozni mások „boldogságát”.

– A csendes hősök köztünk élnek. Köszönet a véradóknak, akik önzetlen adományukkal a társadalmi felelősségvállalás legszebb és legigazibb formáját választják. Őket ünnepeltük Tunyogmatolcson is a Véradók Napján. Az önkormányzat támogatásával minden évben a sokszoros véradóinkat egy ünnepségre várjuk, ahol ajándékkal és vacsorával köszönjük meg azt az önzetlen segítséget, amit embertársaik felé nyújtanak – mondta el Kovácsné Demeter Tünde, a Magyar Vöröskereszt helyi alapszervezetének titkára.

– A tunyogmatolcsi véradó napi ünnepségen 22 kitüntetett vehette át oklevelét és ajándékát, köztük két ötvenszeres véradót, Deli Istvánt és Széles Ferencet is jutalmaztunk, akik a megyei találkozón szintén elismerést kaptak.

Soltész Bertalan polgármester köszöntője után dr. Sallai Imre főorvos mondta el, hogy bár fejlődik az orvostudomány.

– Az emberi vér semmi mással nem helyettesíthető, továbbra is nagy szükség van a véradókra – tette hozzá Szilágyiné Varga Ibolya, a Magyar Vöröskereszt Fehérgyarmati Területi Szervezetének vezetője.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában