Helyi közélet

2014.01.02. 17:32

Varázslatos programkavalkáddal zárták az évet a civilek az Erdőháton

Méhtelek - „Nem elég a jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!” – Váci Mihály jól ismert sorai jutottak mindazoknak az eszébe, akik ellátogattak a Felső-Tisza-Vidéki Gyerekesély Program Erdőháti Kulturális Napjára.

Méhtelek - „Nem elég a jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!” – Váci Mihály jól ismert sorai jutottak mindazoknak az eszébe, akik ellátogattak a Felső-Tisza-Vidéki Gyerekesély Program Erdőháti Kulturális Napjára. A Méhteleki Művelődési Házban megrendezett kistérségi civil program során teltházas előadásnak örvendhettek a szervezők.

– A fehérgyarmati kistérségben zajló Gyerekesély Programban ez volt az első civil nap, amelyet kollégáimmal a civil kezdeményezések további segítése miatt rendeztünk meg – jegyezte meg dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, a Felső-Tisza-Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

– Örülök, hogy mi adhattunk otthont ennek a nagyszerű találkozónak. Fellépett a Nagyhódosi Hagyományőrző Kör, a Méhteleki Néptánccsoport, a Méhteleki Citera Zenekar, a Zajtai Hagyományőrző Férfikórus, a Vámosoroszi IFI-Pont Ének-köre, a Tisztabereki Énekcsoport, Márton Viktória szólóénekes és Kelemen Zoltán népdalénekes – tette hozzá Czuprákné Belényesi Terézia, a Méhteleki Művelődési Ház vezetője.

Mindemellett a civil napi „Kulturális-kerekasztal” résztvevői ugyancsak eredményesnek minősítették a délelőtti szakmai megbeszélést. „Szatmárban és az Erdőháton a civilekkel” témában folytattak a meghívott egyesületek képviselői kerekasztali megbeszélést a Felső –Tisza –Vidéki Gyerekesély Program mostani civil fórumán. A fő téma, ami köré építették gondolataikat, hogy miért érdemes civil szervezeteket létrehozni, mindezekben tevékenykedni, és eredményeket felmutatni, de a pályázati forrásokról, s azoknak a fontosságáról szintén szót ejtett a jelenlévőkkel Máténé Vincze Andrea, a Szatmár – Leader Közhasznú Egyesület pályázati referense.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában