Helyi közélet

2014.01.10. 18:45

Záhonyi képzőművészetis diákok a zeniten

Szép sikerrel szerepeltek a záhonyi iskolások a Tolkien Társaság pályázatán.

Szép sikerrel szerepeltek a záhonyi iskolások a Tolkien Társaság pályázatán.

Amikor Záhony szóba kerül, akkor senkinek sem egy hatalmas nagyváros, a végtelen utcák, terek, a zajos közlekedés, vagy a nagy tömeg jut eszébe. Egy kis határszéli városka a megyében, amely tele van tehetséges gyerekekkel. Évek óta adunk hírt arról, hogy hol itt, hol ott érnek el helyi, megyei, és országos pályázatokon kiugró eredményeket a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészetis diákjai.

Novemberben a Magyar Tolkien Társaság hirdetett pályázatot „Tündék -Törpök - Emberek” címmel. A téma pedig J.R.R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez (A hobbit, A Gyűrűk Ura, A szilmarilok, Elveszett mesék könyve, Húrin gyermekei, J. R. R. Tolkien meséi, A Gyűrű keresése; A hobbit: Váratlan utazás c. film), vagy általában a tolkieni mitológiához kapcsolódó illusztráció, konkrét részlet, esetleg egy elvont koncepció elkészítése volt.

A díjátadón kiderült, hogy több mint 3500 munka érkezett be a társasághoz, ebből 70 munkát választottak kiállításra és több kategóriában 17 művészt jutalmaztak díjjal.

És mi a záhonyi mérleg? Összesen 8 gyerek munkája került kiállításra. Kónya Anett, Németh Dóra, Dicső Eszter Dóra és Terenyi Attila záhonyi, 3 gyerek zsurki illetőségű, de ugyanebben az intézményben tanul: Varga János, Mónus Zsolt, Németh Vivien. A szerencsés nyolcadik diák Pokol Dorina, aki egy országos harmadik helyezéssel lett gazdagabb.

A felkészítő pedagógusok: Szvák Jánosné és Szvák Enikő.

A siker tehát jelentős, de nem szabad elfeledkeznünk mindkét település önkormányzatának és polgármesterének a támogatásáról, hogy a budapesti díjátadó ünnepségre való eljutásban a segítésünkre siettek. Név szerint Háda Imréről, Záhony város polgármesteréről és Pócsikné Vakula Ágnesről, Zsurk polgármester asszonyáról.

- Szvák Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában