Helyi közélet

2014.04.05. 13:29

A derzsi „Döme” mindenkire rámozdul

Nyírderzs - Térfigyelő kamerarendszerrel gazdagodott szombaton Nyírderzs. A rendszer a legkorszerűbb technikát tartalmazza.

Nyírderzs - Térfigyelő kamerarendszerrel gazdagodott szombaton Nyírderzs. A rendszer a legkorszerűbb technikát tartalmazza.Tizenöt fixen telepített, éjjel-nappal látó nagy felbontású kamera ügyel a korábban jól gazdálkodó nyírderzsi lakosok biztonságára. A tizenhatodik „kolléga” egy dome kamera a többieken is túltesz, ő ugyanis mozgásérzékelővel van ellátva, azaz mindenkire rámozdul. ( dome kamera becézéséből ragadt rá az új név a Döme).

Az ünnepélyes átadón a polgármester úr is meglepve nézte a kivitelező cég vezetőjének, Tatár Tamásnak a bemutatóját. A 3 Mp felbontású kamerákkal akár egy kilométerről is megfigyelhető az út, vagy egy épület. Eddig sem volt jelentős a bűnözés a faluban, de a korábbi tapasztalatok (Ömböly és Tiszaszentmárton) alapján az sem túlzás, hogy a lopások száma nullára csökkent.

Ennek örült a terület biztonságáért felelős Nyírbátori RK. képviselője, és megnyugtatta a lakosságot, a kamerák képeit kizárólag rendőrök láthatják, tehát senkinek nincs veszélyben a személyes szabadsága. Azt, hogy ez a beruházás teljes állami támogatásból megvalósulhatott, annak a következménye, tudtuk meg Kozma Zsolt polgármestertől, hogy nem volt a településnek felhalmozott adóssága, és az állam így ismerte el a felelős gazdálkodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában