Helyi közélet

2014.04.26. 15:21

Alacsony a pollenszórás a megyében

Nyíregyháza - Bár a mérések alacsony pollenkoncentrációt mutatnak, az allergiások ennek éppen az ellenkezőjét érzik.

Nyíregyháza - Bár a mérések alacsony pollenkoncentrációt mutatnak, az allergiások ennek éppen az ellenkezőjét érzik.– Még éppenhogy csak kipattantak a rügyek, de reggelente már bedugult orral ébredtem, egész nap égett a szemem, és egyfolytában tüsszögtem. Ez azóta is tart, sőt, mostanában mintha rosszabbodott volna a helyzet. És hol van még a nyár, az igazi pollenszezon! – sóhajtott egy nagyot Takáts Vanda, és véleményét egy nagy hapcival koronázta meg. – Na, tessék! – legyintett, és már sietett is tovább.

Se vadgesztenye, se dió

Arra kértük dr. Magyar Veronika megyei tisztifőorvost, adjon helyzetjelentést a megyei pollenszintről.

– Az elkövetkező napokban elsősorban a platán és az eperfafélék, illetve helyenként még a tölgy virágpora lehet jelen tüneteket okozó közepes mennyiségben. A nyír, a kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad.

Lassan elindul a pázsitfűfélék, a csalánfélék és a fenyőfélék pollenszórása is, de virágporukból egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben.

– Alacsony koncentrációban jelen lehet még a bükk, a dió és a vadgesztenye pollenje is. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony – tájékoztatta lapunkat a megyei tisztifőorvos az Országos Környezetvédelmi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Osztályának 17. heti pollenjelentése alapján.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában